Pensioen sparen

Dit product is zoals de naam al zegt een spaarproduct.

Je stort periodiek (per maand/ kwartaal) een zelf vastgesteld bedrag in deze ‘spaarpot’ en hier wordt elk jaar een jaarlijks vastgestelde rente op bijgeschreven. Extra stortingen tijdens het opbouwen van de spaarpot zijn ook mogelijk. 

Op een zelf te bepalen einddatum, bijvoorbeeld op 65 jarige leeftijd, wordt het gespaarde bedrag plus de opgebouwde rente uitgekeerd.

Uitkering bij overlijden
Wanneer je overlijdt tijdens het opbouwen van de ‘spaarpot’, zullen de erfgenamen de totaal ingelegde gelden plus de opgebouwde rente uitgekeerd krijgen.

Polis annuleren
Vanaf het derde jaar, wanneer je dus twee jaar stortingen hebt gedaan, kun je de polis annuleren. Er is geen boete om de polis te annuleren.

In het geval je bijvoorbeeld terugkeert naar Nederland kun je deze polis annuleren om in Nederland het opgebouwde kapitaal in een nieuwe spaarpot te storten als eenmalige storting.

Toekomstige stortingen tussentijds stopzetten
Wanneer je een bepaalde tijd geen stortingen kunt doen (wat wij niet adviseren, blijf doorsparen anders wordt je eindkapitaal ook minder) mag je dit tijdelijk stopzetten. Laat ons dit weten, zodat wij de maatschappij kunnen informeren. De huidige waarde in polis zal gehandhaafd blijven en de rente zal jaarlijks worden bijgeschreven.

Wanneer je weer begint met storten dan wordt er een nieuwe berekening gemaakt van het uit te keren kapitaal op de einddatum.

Vroegtijdig opnemen
Wil je eerder dan op de vastgestelde einddatum geld onttrekken uit de opgebouwde spaarpot, dan kun je een lening nemen van maximaal 90% van de waarde van de spaarpot. Voor verdere voorwaarden kun je contact met ons opnemen.

offerte aanvragen


Spanje Zorgverzekering

Contactgegevens Hypotienda

C/ Pablo Casals 7 Local 2 
29602 Marbella (Málaga - Spanje)

Telefoon :    (+34) 951 319 383 
Mobiel:        (+34) 685 461 863
Fax:            (+34) 952 821 700
Email:
         info@hypotienda.com