Pensioen opbouwen

De opbouw van je oudedagspensioen bestaat uit drie pijlers:

  1. Spaans overheidspensioen
  2. Werknemerspensioen
  3. Aanvullend pensioen


Veel Nederlanders in Spanje bouwen niet of nauwelijks pensioen op!


Spaans overheidspensioen
Afhankelijk van het aantal jaren dat je premie hebt betaald in Spanje heb je recht op een overheidspensioen. Een overheidspensioen is vaak niet voldoende om op terug te vallen wanneer je met pensioen gaat.

Werknemerspensioen
Een werkgever in Spanje is niet verplicht om voor hun werknemers pensioen op te bouwen. Dus wanneer je via je werkgever geen pensioen opbouwt, mag je concluderen dat een aanvullend pensioen een echte noodzaak is.


Aanvullend pensioen

De maatstaf voor een goed pensioen is 70% van je laatst verdiende loon. Is je pensioen lager dan 70% van je laatst verdiende loon, dan spreken we over een pensioengat.

Als je een pensioengat hebt, moet je dus zelf pensioen opbouwen om dit gat te dichten. Dit kun je op verschillende manieren doen. Zelf sparen via de bank, investeren in onroerend goed of sparen via een pensioenverzekering. Wij denken dat je het alle drie gezamenlijk moet doen. 

Eenvoudige producten
Wij proberen het gemakkelijk voor je te maken door eenvoudige pensioenproducten aan te bieden. Door maandelijkse stortingen te doen bouw je een pensioenpot op wat gegarandeerd uitkeert op een zelf vast te stellen einddatum. Lees hier verder over onze producten!


offerte aanvragen

Spanje Zorgverzekering

Contactgegevens Hypotienda

C/ Pablo Casals 7 Local 2 
29602 Marbella (Málaga - Spanje)

Telefoon :    (+34) 951 319 383 
Mobiel:        (+34) 685 461 863
Fax:            (+34) 952 821 700
Email:
         info@hypotienda.com