Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering sluit je af wanneer jij, je partner of familie de kosten van je uitvaart niet zelf willen of kunnen betalen.

Wat kost een uitvaart?
Een uitvaart in Spanje kost tussen de € 3.000 en € 5.000. Dit is inclusief de uitvaartdienst, crematie, grafkist, grafkist dragers, bloemen, rouwkaarten, rouwadvertentie, dankbetuigingen, volgauto’s en een grafsteen. Er zijn extra opties mee te verzekeren, neem hiervoor direct contact op met Hypotienda.

Uitbetaling bij overlijden
Je betaalt een maandelijkse premie en bij overlijden wordt de uitvaartverzekering in natura uitbetaald. Dit betekent dat er geen geld wordt uitgekeerd, de verzekeraar werkt samen met verschillende begrafenisondernemers die de begrafenis samen met de nabestaanden regelen.

Omdat het een risicoverzekering is en alleen uitkeert bij overlijden wordt er zelfs uitgekeerd wanneer je maar een jaar premie hebt betaald.

Repatriëring naar het buitenland
Als je als Nederlander in Spanje woont en je bij overlijden liever in Nederland begraven of gecremeerd wil worden dan kun je i.p.v. je uitvaart in Spanje te regelen ook worden gerepatrieerd naar Nederland. Houd er wel rekening mee dat de kosten voor een uitvaart in Nederland dan nog wel betaald moeten worden.

Is een uitvaartverzekering wel nodig?
Je kunt natuurlijk ook gewoon geld opzij zetten maar vaak is het volhouden hiervan moeilijk. Misschien heb je het geld wel nodig voor andere zaken. 

Voorkom ruzie in de familie
Om te voorkomen dat er ruzie in de familie komt over het betalen van je uitvaart is het vaak gemakkelijk om zo’n verzekering af te sluiten. Dan is de geldzorg weggenomen en kan je familie zich concentreren op een mooi afscheid.


offerte aanvragen

Spanje Zorgverzekering

Contactgegevens Hypotienda

C/ Pablo Casals 7 Local 2 
29602 Marbella (Málaga - Spanje)

Telefoon :    (+34) 951 319 383 
Mobiel:        (+34) 685 461 863
Fax:            (+34) 952 821 700
Email:
         info@hypotienda.com